Panama Fantasia

Rentouttava Panaman kiertomatka 

28.12.2021 – 8.1.2022

Lähdöt & Hinta

28.12 – 8.1.2022

Hinta on 2995,- / 2hh 

Hintaan sisältyy kansaiväliset lennot, majoitus 2hlö huoneissa ja ohjelman mukaiset retket ja ateriat

Singlehuone 500,-

 

Lisätietoa

Tiedustelut ja matkainfo:

www.folke west
folkewest.travelclub@gmail.com 
045 2684 066

Hotellit : Country Inn Panama Canal 3 vrk,

Gamboa Rainforest Resort 4 vrk 

Los Mandarinos El valle 1 vrk

Playa Blanca Towern Resort 2 vrk

 

www.folkewest.fi

 

Lyhenteet

A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

1. Päivä

Tervetuloa Panamaan!

Saapuminen Panama Cityyn, kuljetus hotelliin joka sijaitsee Panaman kanavan rannalla.  Tervetuloinfo ja Kevyt illallinen.. (I)

2. Päivä

Panama Cityn kierros

 Panama City on Tyynen Valtameren vanhin kaupunki ja samalla moderni Keski-Amerikan huikea metropoli. Kaupunkikierroksella tutuksi tulevat rauniokaupunki, vanhakaupunki ja pilvenpiirtäjien liikekeskus. Lounas nautitaan vanhassa kaupungissa.

3. Päivä

Maailman kahdeksas ihme – Panaman Kanava

Panaman kanavaristeily on mielenkiintoinen laivamatka Gatun järveltä Tyynellemerelle, kolmen sulun läpi, korkeusero 27 metriä. 1914 avattu kanava on vastikään laajennettu ja on yhä maailman tärkein meritie. Lounas laivalla

4. Päivä

Frank Gehry museon kautta viidakkoon

 Vieraillaan arkkitehti Frank Gehryn suunnittelemassa maailmankuuluisassa luonnontieteellisessä museossa.Sieltä ajamme 40 kilometriä pohjoiseen ja samalla siirrymme maailmasta toiseen kaupungin hälinästä lähiviidakon rauhaan.Lounastamme Chgres joen ranta terassilla. Gamboa Rainforest Resort tarjoaa upeat puitteet huikeille luontoelämyksille sekä hienot uima-altaat.Kaiken kruunaa Uuden Vuodenaatto ilallinen.  (lisämaksu

5. Päivä

Viidakko Kutsuu

 Täydellinen luontopäivä Gamboassa. Mennään viidakkohissillä puiden siimekseen näköalavuorelle. Tutustutaan orkidea-, akvaario-, laiskiais- ja perhosnäyttelyihin. Patikoidaan kevyt luontopolku ja  iltapäivällä rentoudutaan jälleen opiella uima-altailla! Lounas. Illalla jeepeillä rento kuvaus safari läpi lähiviidakon.

6. Päivä

Historian huminaa

 Historiallinen Fort Lorenzo vartioi ennen vanhaa mahtavaa Chagres joen suuta ja oli näin ollen portti Atlantilta kohti Panama Cityä ja Tyyntä Valtamerta. Kanavan rakentamisen yhteydessä joki padottiin ja näin syntyi valtava Gatun järvi,Panaman kanava liikenteen ohituspaikka.Käydään upeassa näyttelykeskuksessa ja nähdään lisäksi Panaman kanavan Atlantin puoleiset valtavat sulut sekä Coloninin kaupunki ennen kuin palataan Gamboan altaille rentoutumaan .

7. Päivä

EMBERA DRUA –  Aito joki intiaanien kylä

Lähdemme  mieeenkiintoiselleen retkelle Embera-intiaanien kylään, jossa koetaan joki-intiaanien arkiset askareet,nähdään perinteinen laulu ja tanssiesitys -ja tutustutaan taide- ja käsityömarkkinoihin Loistava Mahdollisuus ostaa käsitöitä suoraantekijöiltä.Lopuksi syödään intiaanien tarjoama herkullinen lounas.

8. Päivä

EL  VALLEN ikuinen kevät 

Maisemat vaihtuvat.Ajetaan Pan American Highwayta pitkin 120km länteen, käännytään ylös vuoristoon,jossa sijaitsee El Vallen kukkiva kraatteri laakso,jossa vallitsee ikuinen kevät.Majoitumme viehättävään linnamaiseen hotelliin Los Mandarinosiin vuorten kupeessa.Teemme kävelyretken kylälle.

9. Päivä

El vallen monet kasvot 

Aamiainen.Patikkaretki vesiputoukselle ja vierailu paikallisessa eläintarhassa, jossa esitellään maailmankuulut värikkäät sammakot,upeat papukaijat,hauskat apinat ja paikalliset kissapedot.Läydään  käydään intiaanien aidoilla kylä- markkinoilla ja  lopuksi mahdollisuus terveelliseen lämpimään  mutakylpyyn. 

el choro macho

10. ja 11. Päivä

PACIFICON hurma

Nyt riittää terveellinen elämä, on aika siirtyä nautintojen puolelle! Check out rannikkoa kohti. Vuorossa ovat maailman suurimman valtameren Costa Blancan rannat ja All Inclusive -palvelu sisältäen aamiaisen, lounaan ja illallisen juomineen. Vietetään rentoa rantaelämää nauttien auringosta, rannasta ja merestä !

12. Päivä

Tuliaiset

 Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle Albrookin jättiostoskeskuksen kautta, jossa aikaa viime hetken ostoksille. Lento Eurooppaan lähtee vasta illansuussa.

13. Päivä

Vielä ehtii aamupäivänä nauttia rannasta ja uima-alataista. Lähtö hotellista puoleltapäivin ja ajamme matkalla lentokentälle  Albrook Mallin kautta , jossa mahdollisuus hankkia viime hetken tuliaisia. Paluulento lähtee illansuussa ja  Euroopan  koneenvaihdon jälkeen saavutaan iltapäivällä Suomeen.Panama on katsastettu – Nyt alkaa muistojen ja kuvien aika!

I

Panama on maailman napa ,se  yhdistää kahta suurta valtamerta   Atlanttia ja Tyyntä Valtamerta maailman tärkeimmän meritien Panaman kanavan kautta . Sen lisäksi Panama sijaitsee kahden suuren mantereen Etelä ja Amerikan ja pohjois Amerikan välimaastossa ja on toiminut maasiltana jääkauden väistyessä jota ihmiskunta, ja ja eläin -ja kasvimaailma hyödynsi levitessäänn  pohjoisesta – etelään.  Tänäkin päivänä  Panama  on sykkivä  keskuspaikka maailmakaupalle  ja houkutteleva kohde  matkailulle. Panama on kuin Amerikka pieonoiskoossa maa joka on turvallinen ja johon on helppo tutustua etäisyydet ovat pienet ja yhteydet pelaavat hyvin. Tervetuloa Panamaan !!