Panama Fantasia 31.01.14.02.2024

Tunnelmallinen ja Rentouduttava Panaman Kiertomatka 

PANAMA ON MAAILMAN NAPA. Se yhdistää kahta suurta valtamerta Atlanttia ja Tyyntä Valtamerta maailman tärkeimmän meritien Panaman kanavan kautta. Sen lisäksi Panama sijaitsee kahden suuren mantereen Etelä-Amerikan ja Pohjois-Amerikan välimaastossa ja on toiminut maasiltana jääkauden väistyessä, jota ihmis- ja eläinkunta hyödynsi leviteessään Pohjoisesta etelään.

Tänäkin päivänä Panama on sykkivä keskuspaikka maailmankaupalle ja houkutteleva kohde matkailulle. Panama on kuin Amerikka pienkoossa – maa, joka on turvallinen ja johon on helppo tutustua. Etäisyydet ovat pienet ja yhteydet pelaavat hyvin.

Tervetuloa Panamaan!

1. Päivä

Tervetuloa Panamaan!

Saapuminen Panama Cityyn, kuljetus kaupunki hotelliin, Tervetuloinfo ja kevyt illallinen.. (I)

2. Päivä

Panama Cityn kierros

 Panama City on Tyynen Valtameren vanhin kaupunki ja samalla moderni Keski-Amerikan huikea metropoli. Kaupunkikierroksella tutuksi tulevat rauniokaupunki, vanhakaupunki ja pilvenpiirtäjien business City. Lounas nautitaan vanhassa kaupungissa.Iltakävely keskustan ravintola kortteleissa.

3. Päivä

Maailman kahdeksas ihme – Panaman Kanava

Panaman kanavaristeily, mielenkiintoinen laivamatka Gatun järveltä Tyynellemerelle, kolmen sulun läpi, korkeusero 27 metriä. 1914 avattu kanava on vastikään laajennettu ja  yhä maailman tärkein meritie. Lounas laivalla.Iltapäivällä tutustutaan Frank Gehryn  huimaan luonnontieteiden museoon jossa selostetaan mite Panaman kannas nousi ylös merestä ja yhdisti Pohjois – ja Etelä Amerikan mantereet.

4. Päivä

TABOGAN HISTORIALLINEN SAARI

Teemme kokopäiväretken Taboga saarelle jolla on todella värikäs historia, alunperin Intiaanien asuttama- sittemmin piraattien tyysisja,espanjan laivaston tukikohta,kalastajien saari ja nykyään valveutuneiden matkailijoiden rentoutumiskohde. Täällä yhtyy historia nykypäivään vihättävissa satama- kortteleissa.Sen lisäksi Taboga tarjoaa myös upeata uimarantaa,erinomaista patikointia ja huikeita näköaloja. Päänähtävyysiin kuuluvat myös vanha kappeli vuodelta 1519 ja Paul Gauguin muistolaata joka kertoo taiteilijan työskennelleen saaren prantolassa matkallaan kohti Haitia.Lounaalla nautitaan meren antimista. 

5. Päivä

Viidakko Kutsuu

Jätämme Panama City ja ajamme vain 40 kilometriä pohjoiseen mutta samalla siirrymme likään ruin maailmasta toiseen ,kaupungin hälinästä sademetsän rauhaan.Gamboa Rainforest Resort tarjoaa upeat puitteet huikeille luontoelämyksille sekä hienot uima-altaat. Kosketus viidakkoon on vaaraton vaikka krokotiilit vaanivat ympäri lounas ravintolamme terassia.

6. Päivä

VIIDAKON VIEHÄTYS-KAVUSTON RUNSAUAS JA ELÄINTEN LÄHEISYYS

Täydellinen luontopäivä Gamboassa.Mennään viidakkohissillä puiden siimekseen, tutustutaan orkidea-,akvaario-,laiskiais- terraario- ja perhosnäyttelyihin.Iltapäivällä nautitaan buffetlounas ja rentoudutaan uima-altailla illalla vuorossa hauska kuvaus safari.

7. Päivä

HISTORIAN HUMINAA-FORT LORENZO JA COLONIN KAUPUNKI

Historiallinen Fort Lorenzo vartioi ennen vanhaa niin mahtava Chagres joen suuta ja toimi näin ollen porttina Atlantilta kohti Panama Cityä ja Tyyntä Valtamerta.Kanavan rakentamisen yhteydessä  Chages padottiin ja näin syntyi valtava Gtun järvi,Panaman kanavan liikenteen kohtauspaikka.Käydään upeassa kanava keskuksessa ja nähdään lisäksi Panaman kanavan Atlantin puoleiset valtavat sulut sekä Coloninin kaupunki ennen kuin palataan Gamboan altaille rentoutumaan.

8. Päivä

EMBERA DRUA ALKUSUKKAIDEN KYLÄ

Retki Embera-intiaanien kylään, koetaan joki-intiaanien arkiset askareet,nähdään perinteinen laulu- ja tanssiesitys ja tutustutaan taide- ja käsityömarkkinoihin.Mahdollisuus ostaa käsitöitä suoraan alkuperäistekijöiltä-Päivän kruunaa intiaanien tarjoama herkullinen lounas. 

9. Päivä

EL VALLE VEHREÄ KRAATTERI

El Vallessa vllitsee ikuinen kevät lämpötilan ollessa 20-24 vuoden ympäri.Patikoidaan vesiputoukselle ja vieraillaan paikallisessa eläintarhassa,jossa esitellä maailmankuulut värikkäät sammakot,upeat papukaijat,hauskat apinat ja paikalliset kissapedot.Kuumien lähteiden luona halukkaille mahdollisuus terveellisiin mutakylpyhin.Reken päätteeksi käydään intiaanien  markkinoilla ennenkuin palaamme hotelliin jossa illalla luvassa perinteinen Panamalainen illallinen.

10. ja 11. Päivä

MAAILMAN SUURIMMAN MEREN RANTA

Halukkailla on aamulla mahdollisuus käydä El Valle tunnelmallisessa Joulukirkossa. Puoleta päivin kutsuu maailman suurin Valtameri El Pacifico! Rauhallisen laakson jälkeen vaihdetarryan vapaalle ja siirrytään merellisten nautintojen pariin! Costa Blancan rannalle! Joustava All Inclusive-palvelu sisältäen aamiaisen ,lounaan ja illallisen juomineen.Vietetään täyttä lomaelämää nauttien auringosta,rannasta ja merestä .Lene vauhdittaa oleskelua jumpalla ja tanssitreeneillä.

12. Päivä

Kerran viel….

 Kannattaan nousta aikaisin ja nauttian vielä koko aamupäivän rannasta ja auringosta.Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle Albrookin jättiostoskeskuksen kautta, jossa aikaa viime hetken ostoksille. Lento Eurooppaan lähtee vasta illansuussa.

13. Päivä

Vielä ehtii aamupäivänä nauttia rannasta ja uima-alataista. Lähtö hotellista puoleltapäivin ja ajamme matkalla lentokentälle  Albrook Mallin kautta , jossa mahdollisuus hankkia viime hetken tuliaisia. Paluulento suloiseen Suomeen  lähtee vasta illansuussa.       

14.Päivä

 Euroopan koneenvaihdon jälkeen saavutaan iltapäivällä Suomeen. Panama on katsastettu – Nyt alkaa muistojen ja kuvien aika!  

Lähdöt & Hinta

28.01- 11.02.2024  14 päivää

Hinta   3750,- / 2hh                                        Single 390,-

Hintaan sisältyy kansaiväliset lennot, majoitus 2hlö huoneissa ja ohjelman mukaiset retket ja ateriat

LENTOAIKATAULU                                           Helsinki –  Amsterdam /  07:00- 08:45          Amsterdam -Panama City / 11:20- 16:25                                                                                        

Panama City -Amsterdam/18:45- 10:50+1 Amsterdam – Helsinki /14:00- 15:25     

Lisätietoa

Tiedustelut ja matkainfo:

folkewest.travelclub@gmail.com 
0405855875

Hotellit:

  • Hampton Hilton  4 vrk,
  • Gamboa Rainforest Resort 3 vrk
  • Los Mandarinos El Valle 2 vrk
  • Playa Blanca Towern Resort 2 vrk

Lyhenteet

A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET: folkewest.travelclub@gmail.com