Cuba Autentica

Aidon Kuuban päiväohjelma. Matkanjohtajana Folke West ja matka järjestetään yhteistyössä Lomalinjan kanssa.

Lähdöt & Hinta

21.11 – 3.12.2021 ja 9.1 – 23.11.2022

3106,- / 2hh

Single huone 3516.-

Sisältää 9 vrk puolihoito ja 2 vrk täysihoito juomineen.

Tiedustelut

Tiedustelut ja matkainfo:

folke@kompassimatkat.fi 
045 2684 066

Lisätiedot

A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Huom! Matka toteutetaan 12 henkilön pienryhmässä. Matkavaraukset suoraan osoitteeseen folke@kompassimatkat.fi

1. Päivä

Lentoon kohti Karibiaa

Aamulento Helsingistä, Amsterdamin koneenvaihdolla kohti Havannaa, jonne saavutaan illalla. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen. (P)

2. Päivä

Jenkkiraudoilla Havannaa kiertämään

Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50‐luvun amerikanraudoilla ja sitä seuraa legendaarinen kolmen torin kävely UNESCOn suojelemassa, upeasti restauroidussa vanhassa kaupungissa.

Tutuksi tulevat niin kirkollisen mahdin keskus Plaza Catedral että maallisen vallan keskus Plaza de Armas. (A,L)

Kuuba amerikanraudat

3. Päivä

Hemingwayn jalanjäljillä

Kuuluisa kirjailija Ernst Papa Hemingway rakasti Kuubaa ja asui siellä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa.

Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan. (A,L)

Havanna Ernst

4. Päivä

Vallankumoussankari Che Guevara

Nyt jätämme Havannan ja ajetaan länteen Keski Kuubaan Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon.

Tämä argentiinalainen tohtori tuli maailmankuuluksi vallankumousfilosofina ja armottomana taistelijana. Santa Clarassa hän saavutti joulukuussa 1958 suurimman voittonsa, joka ratkaisi vallankumoussodan, ja sen vuoksi kaupunki tunnetaan Che Guevaran kaupunkina.

Lounas. Iltapäivällä vieraillaan Santa Claran Bellas Artes -museossa, jossa nähdään historiallinen katsaus yläluokan sisustuksiin vuosisatojen varrella. Yöpyminen Santa Clarassa. (A,L)

5. Päivä

Remedios – Keski Kuuban salainen helmi

Tänään moottoritie muuttuu maantieksi, kun ajetaan läpi Kuuban rauhallisen maaseudun kohti Remedioksen kaupunkia, jossa tutustumme viehättävään toriin ja sen ainutlaatuiseen kirkkoon.

Sieltä jatkamme kohti Camagüeyta. Alkuperäiseltä nimeltään Santa Maria Puerto Principe, yksi niistä seitsemästä perus kaupungista, jotka Kuuban valloittaja Diego Velazquez perusti vuosina 1511-1519. Kaupunki on väliluvultaan, 360000, Kuuban neljänneksi suurin.

Majoitumme keskustan kävelykadulla sijaitsevaan kaupunginhotelliin (A,L)

6. Päivä

Kulttuuria Camagüeyssa

Camagüey tunnetaan kirkkojen kaupunkina ja vilkkaana kulttuurikeskuksena, jossa etenkin moderni kuva- ja veistostaide kukoistaa. Yksi yli muiden on Unescon vuoden palkinon saanut Martha Jiminez joka taitaa sekä taulut että veistokset.

Tutustumme kävellen sokkeloisen vanhan kaupungin kujiin ja toreihin ja vieraillaan kirkoissa ja taideateljeissa. Huomioidaan myös Camagüeyn omaa Coral sankaria, ratsuväen kenraalia Ignacio Agramontea vierailemalla hänen syntymäkodissaan.

Päivän kulttuuriantia täydentää lounaalla paikallisen musiikkiopiston duo BlackCoral. Lisäksi illalla on tarjolla Casa de la Trovassa perinteistä kuubalaista musiikkia. (A, L)

7. Päivä

Sokerimyllyjen laakso

Nyt kääntyy kelkka ja lähdetään kohti länttä ja poikkeamme pyhän hengen kaupungissa Sancti Spiritius, joka on perustettu vuonna 1513. Käydään kauniissa kirkossa ja tehdään lyhyt kävelykierros tunnelmallisessa keskustassa.

Lounas nautitaan vanhassa Bodegassa ennen kuin matka jatkuu Guamahaya vuoristoa myötäillen Valle de los Ingenios laaksoon. Tämä laakso oli 1800‐luvun puolessavälissä maailman tuottavin sokerinviljelyalue, ja vanha orjatorni muistuttaa siitä julmuudesta, jolla valtavat rikkaudet aikanaan hankittiin.

Markkinoilta löytää paikallisten käsityöläisten upeita tuotoksia. Illaksi Jatketaan vielä Trinidadiin, jonne saavutaan auringonlaskun aikaan. Majoittuminen Casa Particular (A,L)

8. Päivä

Everstin kasvitarha ja ripaus Ranskaa

La Villa de Santissima Trinidad, kolminaisuuden kaupunki on perustettu vuonna 1514 ja on eittämättä Kuuban parhaiten säilynyt kolonialistinen kaupunkikokonaisuus. Pastellinsävyiset matalat talot, mukulakivikadut ja ‐kujat sekä huikeat markkinatorit luovat mahtavan kaupunkikuvan, joka hakee vertaansa koko maailmassa.

Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaan kaupunkiin ja poiketaan museoiden ohella Casa de La Trovan musiikkibaarissa iltapäivätansseilla. Lounas kaupungilla, ilta vapaa. (A,L)

Trinidad

9. Päivä

Everstin kasvitarha ja ripaus Ranskaa

Aamiainen. Matka jatkuu länteen pitkin rantatietä Escambray‐vuoristoketjua myötäillen. Tutustutaan jenkkieversti Edward F. Atkinsin perustamaan valtavaan Jardin de Botanicoon, jossa on esillä muun muassa 280 eri palmulajia. Nautitaan luonnon rikkaudesta ja vehreydestä.

Jatketaan Cienfuegosiin, jonka upea keskustori tarjoaa tyylikästä ranskalaisvaikutteista 1800‐luvun uusklassista arkkitehtuuria. Kaiken kruunaa kuitenkin kaupungin niemenkärjessä sijaitseva Kuuban merkillisin rakennus, sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jonka kattoterassilla ihaillaan näköalaa ja juodaan cocktailit. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin. (A, L)

10. Päivä

Kohti Varaderon aurinkorantaa

Aamulla lähdetään kohti pohjoisrannikkoa ja Kuuban suosituinta lomakaupunkia Varaderoa. Ajetaan Gardenan pikkukaupungin läpi ja poiketaan Jose Echeverrian museossa joka kertoo opiskelijoiden käymästä vallankumous taistelusta.

Varaderoon saapuessa nähdään kylän värikäs markkinakatu, jossa on valtava valikoima kuubalaista käsityötaidetta. Majoittuminen viihtyisään all inclusive –hotelliin ‐ on aika viettää täyttä lomailijan elämää. (A,I )

11. Päivä

Rentoa lomailua rannalla

Nyt on aikaa nauttia hotellin all inclusive ‐palvelusta, joka sisältää kaikki ruuat ja baarien tarjoamat juomat. Harrastusmahdollisuudet ovat täällä loistavat: Varaderon golfkenttä on vain kivenheiton päässä, ja tarjolla on myös syvänmerenkalastusta, purjehtimista ja sukeltamista! Lene vetää aamujumppaa ja illan suussa tanssitreenit. Halukkaille järjestetään myös retki Varederon markkinakadulle. Illallisen jälkeen siirrytään hotellin teatteriin nauttimaan värikkäästä viihteestä. (AI)

12. Päivä

Kaikki loppuu aikanaan

Aamupäivällä ehtii vielä koko sydämellä nauttia hotellin antimista ja palveluista. Yhteinen jäähyväislounas, jonka jälkeen lähdetään kohti Havannan lentokenttää. (A,L)

13. Päivä

Kotimaan kamaralla

Euroopan välilaskun jälkeen saavutaan Helsinkiin illansuussa. Aito ja ainutlaatuinen Kuuba on nähty ‐ nyt on kuvien ja muistojen aika.

Kuuba kiittää ja kumartaa – Tervetuloa takaisin!

Muita esimerkkimatkoja

Cuba Excotica

Seuraava matka 7.3. – 21.3.2021

Cuba Serenada

Seuraava matka 23.11. – 8.12.2020