Cuba Autentica - Tutustu Aitoon Kuubaan 06.2. - 20.2.2024

Aidon Kuuban päiväohjelma. Matkanjohtajana Folke West 

1. Päivä

LENTOON KOHTI KARIBIAA

Aamulento Helsingistä, Amsterdamin koneenvaihdolla kohti Havannaa, jonne saavutaan illansuussa.Transfer Melia Habana hotellin. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen. (P)

2. Päivä

JERKKIRAUDOILLA HAVANNAA KIERTÄMÄÄN

Havannan laaja  kaupunkikierros tehdään komeasti 50‐luvun amerikanraudoilla ja sitä seuraa legendaarinen neljän torin kävely UNESCON suojelemassa, upeasti restauroidussa vanhassa kaupungissa.Tutuksi tulevat  kirkollisen mahdin aukio Plaza Catedral,maallisen vallan tori Plaza  de Arma, kauppatori Plaza Vieja ja Havanaaan keskustori Parque Central .Lounas Vanhassa Kaupungissa,jonka jälkeen tutustutaan häkäiseviin Fusteriana taidokortteleihin ennen kuin palataan hotelliin nauttimaan auringosta ja altaista! (A,L)

Kuuba amerikanraudat

3. Päivä

HEMINGWAYN JALANJÄLJILLÄ

Kuuluisa kirjailija Ernst Papa Hemingway rakasti Kuubaa ja asui siellä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa.Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen aikoinaan (A.L) Illalla mahdollisuus nähdä Lenen johdolla maailmankuulu Tropicana Kabaree joka on tanssittanut Kuubaa Maailmankartalle vuodesta 1938 alkaen.

Havanna Ernst

4. Päivä

Vallankumoussankari Che Guevara

Nyt jätämme Havannan ja ajetaan länteen Keski Kuubaan Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon.Tämä argentiinalainen tohtori tuli maailmankuuluksi vallankumousfilosofina ja armottomana taistelijana. Santa Clarassa hän saavutti joulukuussa 1958 suurimman voittonsa, joka ratkaisi vallankumoussodan, ja sen vuoksi Santa Clara kutsutaan Che Guevaran kaupungiksi.Lounas. Iltapäivällä vieraillaan Santa Claran Bellas Artes -museossa, jossa nähdään historiallinen katsaus yläluokan sisustuksiin vuosisatojen varrella. Yöpyminen viehättävässä puistohotellissa Santa Clarassa. (A,L)

5. Päivä

REMEDIOS -KESKI KUUBAN SALAINEN  HELMI

Aamu alkaa Lenen jumpalla.Tänään moottoritie muuttuu maantieksi, kun ajetaan läpi Kuuban rauhallisen maaseudun kohti Remedioksen kaupunkia, jossa tutustumme viehättävään toriin ja sen ainutlaatuiseen kirkkoon.Jonka kultainen alttari on poikkeuksellisen komea Kaupungissa vietetään vuosittain erikoiset joulu karnevaalit joissa sanan mukaisesti ruutia riittää.Sieltä jatkamme kohti Camagueyta joka on alkuperäiseltä nimeltää Santa Maria Puerto Principe, yksi niista seitsemästä kaupungeista,jota Kuuban  valloittaja Diego Velazquez perusti vuosina 1511-1519.Camaguey on väkiluvultaan,360000,Kuuban neljänneksi suurin ja majoitumme keskustan kävelykadulla sijaitsevaan kaupunginhotelliin  (A,L)

6. Päivä

KULTTUURIA CAMAGUEYSSA

Camagüey tunnetaan kirkkojen kaupunkina ja vilkkaana kulttuurikeskuksena, jossa etenkin moderni kuva- ja veistostaide kukoistaa. Yksi yli muiden on Unescon vuoden palkinon saanut Martha Jiminez joka taitaa sekä taulut että veistokset.Tutustumme kävellen sokkeloisen vanhan kaupungin kujiin ja toreihin ja vieraillaan kirkoissa ja taideateljeissa. Huomioidaan myös Camagüeyn omaa Coral sankaria, ratsuväen kenraalia Ignacio Agramontea vierailemalla hänen syntymäkodissaan.Päivän kulttuuriantia täydentää lounaalla paikallisen musiikkiopiston duo BlackCoral. Lisäksi illalla on tarjolla Casa de la Trovassa perinteistä kuubalaista musiikkia ja  Lenen johdolla valloitamme tanssilattian  (A, L)

7. Päivä

SOKERIMYLLYYJEN LAAKSO

Nyt kääntyy kelkka ja lähdetään kohti länttä ja poikkeamme pyhän hengen kaupungissa Sancti Spiritius, joka on perustettu vuonna 1513. Käydään kauniissa kirkossa ja tehdään lyhyt kävelykierros tunnelmallisessa keskustassa.Lounas nautitaan vanhassa Bodegassa ennen kuin matka jatkuu Guamahaya vuoristoa myötäillen Valle de los Ingenios laaksoon. Tämä laakso oli 1800‐luvun puolessavälissä maailman tuottavin sokerinviljelyalue, ja vanha orjatorni muistuttaa siitä julmuudesta, jolla valtavat rikkaudet aikanaan hankittiin.Markkinoilta löytää paikallisten käsityöläisten upeita tuotoksia. Illaksi Jatketaan vielä Trinidadiin,joka on Karibian parhaiten säilynyt kolonialistinen kokonaisuus.Majoittuminen Casa Particular kotihotellin.Illalla tutustumme trinidain viehättävään vanhaan kaupunkiin,joka on Unescon suojelukohde.  (A,L)

8 - 9 Päivä

TRINIDADIN HURMA

La Villa de Santissima Trinidad, kolminaisuuden kaupunki on perustettu vuonna 1514 ja on eittämättä Kuuban parhaiten säilynyt kolonialistinen kaupunkikokonaisuus. Pastellinsävyiset matalat talot, mukulakivikadut ja ‐kujat sekä huikeat markkinatorit luovat mahtavan kaupunkikuvan, joka hakee vertaansa koko maailmassa.Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaan kaupunkiin ja poiketaan museoiden ohella Casa de La Trovan musiikkibaarissa Lounas kaupungilla,joka jälkeen Anconinn mahtava hiekkaranta kutsuu.Illalla Lene tanssitreenit ja rommimmaistiaiset sekä perinteinen musiikkiklubi.Suloisessa Trinidadissa riittää tekemistä.Anconin ranta houkuttelee uudestaan ja liikunnan ystävillä on mahdollisuus patikoida Topes-vuoriston vesiputouksille.Illalla mahdollisuus tutustua Trinidadin yöelämään. (A,L)

Trinidad

10. Päivä

CIENFUEGOS- RIPAUS RANSKAA

Aamiainen. Matka jatkuu länteen pitkin rantatietä Escambray‐vuoristoketjua myötäillen. Tutustutaan jenkkieversti Edward F. Atkinsin perustamaan valtavaan Jardin de Botanicoon, jossa on esillä muun muassa 280 eri palmulajia. Nautitaan luonnon rikkaudesta ja vehreydestä.Komeasta puutarhasta jatketaan Cienfuegosiin, jonka upea keskustori tarjoaa tyylikästä ranskalaisvaikutteista 1800‐luvun uusklassista arkkitehtuuria. Kaiken kruunaa kuitenkin kaupungin niemenkärjessä sijaitseva Kuuban merkillisin rakennus, sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jonka kattoterassilla ihaillaan näköalaa merelle.Alakerran viihtyisässä ravintolassa nautitaan lounas. Majoitumme viehättävään klassisen tyylin hoteliin kaupungin keskustassa mikä tarjoaa oivan mahdollisuuden mukavalle iltakävelylle kaupungin viehättävälle torille joka on eräs Kuuban komeimmista.(A, L)

11. Päivä

VARADERO KUTSUU

Aamiainen,Nyt on aika vaihtaa vapaalle,kun kokka kääntyy kohti Kuuban suosituinta lomakaupunkia Varaderoa,Tie kulkee etelärannikolta pohjoisrannikolle läpi suurten sokerija hedelmäviljelysten.Perille saapuessa saadaan Varaderosta ensivaikutelma ajamalla värikästä markkina bulevardia kaupungin läpi.Hotellimme Melia Varadero sijaitsee rannalla,suuren kauppakeskuksen vieressä.Nyt on aika viettää lomailijan elämää ja nauttia joustavasta All Inclusive palvelusta.Hotelilla on iltasin oma alati vaihtuva show ja liikunta oppaamme Lenemarbel vetää aamujumpat ja alkuillasta tanssitreenit.(A,L,P)

12. Päivä

RENTOA LOMAILUA RANNALLA

Nyt on aikaa nauttia hotellin all inclusive ‐palvelusta, joka sisältää kaikki ruuat ja baarien tarjoamat juomat. Harrastusmahdollisuudet ovat täällä loistavat: Varaderon golfkenttä on vain kivenheiton päässä, ja tarjolla on myös syvänmerenkalastusta,purjehtimista ja sukeltamista! Halukkaille järjestetään myös retki Varaderon markkinakadulle.Rannalta näkee auringon laskeutuvan mereen ja  Illallisen jälkeen siirrytään hotellin teatteriin nauttimaan värikkäästä viihteestä. (A,L,P)

13. Päivä

KAIKKI LOPPUU AIKANAAN

Aamupäivällä ehtii vielä koko sydämellä nauttia hotellin antimista ja palveluista ja pistäytyä tuliaisostoksilla. Venytetään jäseniä Lenen tahtiin ja nautitaan yhteinen jäähyväislounas ennen lähtöä kohti Havannan lentokenttää josta Air France lähtee illan suussa. (A,L)

14. Päivä

KOTIMAAN KAMARALLA

Euroopan välilaskun jälkeen saavutaan Helsinkiin illansuussa. Aito ja ainutlaatuinen Kuuba on nähty ‐ nyt on kuvien ja muistojen aika.

Kuuba kiittää ja kumartaa – Tervetuloa takaisin!

Lähdöt & Hinta

06.02 – 20.02.2024  14 Päivää                         

Hinta  3961,- / 2hh                                         Single Lisä 390.-

Sisältää 10 vrk puolihoito ja 2 vrk täysihoito juomineen.

Tiedustelut

Tiedustelut ja matkainfo:

folkewest.travelclub@gmail.com
040 5855875

 

HOTELLI                                                 
  • Melia Havanna 3 Vrk
  • Los Caneyes 1 Vrk
  • Gran Hotel Camaguey  2 Vrk
  • Trinidad Perhehotelli 3 Vrk
  • Melia Unio 1 Vrk
  • Melia Varadero 2 Vrk

 

 

Lisätiedot

A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET: folkewest.travelclub@gmail.com

 

Muita esimerkkimatkoja

Cuba Serenadi

Seuraava Matka 25.02  – 11.03.2024