KUUBA OMIN PÄIN !
6 eri reittiä 7 - 14 vrk
Loma-asunto Havannassa

Tietoa asunnosta

Casa Manrique – Apartamento Indepediente en Centro Habana.Vuokraa asunto Havannan keskustasta loistosijainnilla.

Vastikään remontoitu 75 neliön yksityinen asunto, jossa on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja wc/kylpyhuone, parveke ja kattoterassi.

Ihanteellinen perheelle tai kahdelle pariskunnalle. Vuokrataan vähintään kolmeksi vuorokaudeksi – edullinen viikkovuokra. 

Sijainti

Loistava sijainti Havannan keskustassa rauhallisella Manrique-kadulla, yksi kortteli Malecón-rantabulevardista ja vain kymmenen minuutin kävelyetäisyydellä Parque Centralista ja vanhastakaupungista.

Lähialueella runsaasti kahviloita, ravintoloita, nettibaari, teatteri, musaklubi, vihannes- ja hedelmätori sekä tavaratalo. Etäisyys Playas del Esten uimarannalle 20 km.

Lisätietoa

Kauttamme voi myös varata laadukasta majoitusta Viñalesista, Cienfuegosista, Trinidadista, Santa Clarasta, Camagüeysta ja Santiagosta.

Saatavilla viisi muutakin vuokra-asuntoa Havana. Soita tai lähetä sähköpostia ja varaa unelmien lomasi.

HAVANNA STARTTIPAKETTI ! 

3 vrk majoitus plus viisumi 200.- euroa !

TIEDUSTELUT JA VARUKSET :

folkewest.travelclub@gmail.com
0405855875

Kuuba omin päin!

Kuusi eri reittiä – ominpäin reissut Havannan seudulla.

Havannan - Playas Del Este

4 + 3vrk = 7vrk. alkaen 370.- / 2hh sis majoitus ja kuljetukset

Päivä 1 Saapuminen Havannaan, kuljetus Centro Havannaan kotihotelliin.

Päivä 2 Havanna tutuksi jenkki raudoilla ja vanhan kaupungin neljän torin kävelyllä.

Päivä 3 Havanna on sinun! Musiikkibaarit, ravintolat, ateljeet, museot, ja markkinatorit kutsuvat.

Päivä 4 Transfer Playas del Esteen 25 km -jossa  majoitus Atlantico rantahotelliin tai  Guanabon kotimajoituksiin.

Päivät 5-6 Rentoutumista 10 km pitkälla Playas del Este rannalla rannnalla jossa palvelu pelaa! Siitä pitävät huolen lukuisat baarit ja rantaravintolat. Tarjolla lepotuolia ja muita varusteita sekä rantaleikkejä aina kanooteista varjoliitelyyn. Mitä parasta valkohiekkainen ranta on loiva joten uiminen on helppoa ja turvallista.

Päivä 7 Aamupäivällä vielä vapaata aikaa –   iltapäivällä transfer Havannan lentokentälle. Hasta la Vista!

Länsi Kuuba Havanna - Soroa - Vinjales

 3 + 1 +3 = 7 vrk. alkaen 375.- / 2hh
Päivä 1 Saapuminen Havannaan, kuljetus Centro Havannaan kotihotelliin

Päivä 2 Havanna tutuksi jenkki raudoilla ja Havana Vieja, Quatro Plazas kävelyllä

Päivä 3 Retki Playas del Esten 10 kilometriä pitkälle hienohiekkaiselle  rannalle

Päivä 4 Aamulla kuljetus Sierra Rosario vuoristoon , Soroan vuoristokylään, patikointia vesiputouksella, käynti orkideatarhalla, uintia ja lounas ennen kuin matka jatkuu kohti Vinjalesia.

Päivä 5 Vinalesin pää nähtävyydet Mogotes vuoret, Prehistorico muraali, Intiaaniluola, Beniton sikarifarmi, ekoloogiset viljelyt. Kaiken kruunaa maalaislounas Paraiso raintolassa. Illalla noin 40 ravintolaa tarjoaa parastaan, monella live musaa ja klo 22 vauhdikas kabaree Polo Montanez klubilla.

Päivä 6  Kokopäivän retki ihastuttavalle Cayo Jutias rannalle jo itse matka sinne on pieniä kyläteitä pitkin on suuri kokemus todellista aitoa maaseutua !

Päivä 7 Aamu päivällä aikaa ostoksille kylämarkkinoilla. Puolen päivän jälkeen transfer Havannan lentokentälle kotimatkaa varten. Hasta la Vista!

Etelärannikko Havanna - Cienfuegos - Trinidad

3+2+5 =10vrk. alkaen 441.- / 2hh

Päivä 1 Saapuminen Havannaan, kuljetus Centro Havannaan kotihotelliin
Päivä 2 Havanna tutuksi jenkki raudoilla ja Havana Vieja, Quatro Plazas kävelyllä

Päivä 3 Aamusta lähtö bussulla kohti Kuuban etelärannikkoa vuonna 1819 perustettuun  ranskalaistyyliseen Cienfuegosiin, jonka päätori on kiitos uusklassisen tyylin on Kuuban kauniimpia.

Päivä 4. Veneretki Cienfuegos linnoitukseen tai luontoretki Flamingo järvelle. Illalla säpinää musiikkiklubilla.

Päivä 5.  Matka jatkuu pitkin etelärannikkoa kohti 1514 perustettua Trinidadin joka on Kuuban parhaiten säilynyt kolonialistinen kaupunki. Pastellin sävyiset talot ja mukulakivi kadut ja pittoreskit torit luovat idyllisen kokonaisuuden. Majoitus keskustasta luo mahdollisuuden kiertää vanhan kaupungin sydämen kävellen. Ravintoloiden runsaus hämmästyttää kauppakatujen tarjonta on hyvin taiteellista

Päivät 6-7-8 Tekemistä riittää, patikointia, fillareilla, hevosia, veneillä

Päivä 9 Paluu bussilla Havannaan, illalla mahdollisuus nähdä maailmankuuluisa Tropicana kabaree Tai Buena Vista tyylinen show. Majoitus

Päivä 10 Kiireetön aamu vasta iltapävällä  kuljetus kentälle paluulentoa varten. Hasta la Vista 

Pohjoisrannikko Havanna - Santa Clara - Remedios - Camaguey

10vrk. alkaen 445.- / 2hh

Päivä 1 Saapuminen Havannaan, kuljetus Centro Havannaan kotihotelliin

Päivä 2 Havanna tutuksi jenkki raudoilla ja Havana Vieja, Quatro Plazas kävelyllä

Päivä 3 Rennosti Havannassa vaikkapa musiikkibaareja ja taide aarteita ihaillen

 Päivä 4 Bussiyhteys Santa Claraan – perillä bicitaksilla majoitukseen.Keskustorin Museo Bellas Artes  tarjoaa hyvän kuvan siitä miten rikkaat kaupunkilaiset elivät 1700-1800 luvun Kuubassa.illalla käynti käynti Club Mejunje musiikkiklubilla on piristävä kokemus , jos liian rankkaa kokeile Santa Rosalian patiota

 Päivä 5 Käynti Che Guevaran valtavalla   muistomerkille ja museolla on aina mahtava kokemus  joskin monille . Juuri täällä Santa Clara hyvin tunteellinen hetki. Juuri täällä Santa Clarassa Che saavutti suurimman taistelu voittonsa, joten sen vuoksi muistomerkki sijoitettiin tänne. Muita mielenkiintoisia Che kulttipaikkoja ov El Tren Blindado mielenkiitoinen moniulotteinen monumentti 1959 taisteluista ja Che y nino patsas.

Päivä 6 Matka Kohti Cayo Sta Maria käy Remedios kaupungin kautta, joka on visiitin väärtti! Upea 1550 luvulta peräisin oleva San Juan Bautista kirkon upea kulta-alttari ja raskaana olevan neitsyt Maraian patsasharvinaisuus takaavat sen.Pääovi kirkkoon saattaa olla kiinni mutta takaa olevan sakristian kautta pääsee sisään. Kaikki torin muut 1800 luvun talot luovat poikkeuksellisen hienon ja kokonaisuuden jota piristää Kuuban oma versio Vapauden Patsaasta. Louvre hotelli terassilla voi sulattaa upean kokonaisuuden. Matka jatkuu Caibarienin kalastajakylän kautta kohti Cayo Santa Marian saariryhmää sinne päästääkseen ajetaan yli 48 kilometrä pitkän maasillan joka näyttää vievän  suoraan ulos Atlantille.Saarilla on oma lentokenttä ja tusinan  verran AI hotelleja. Yksi ihan poikkeus heti ensimmäisellä saarella  oleva Villa las Brujas on vallan ihastuttava on yksinkertainen kalamiesten suosima rauhallinen hotelli pari sataa metriä pitkällä upealla rannalla.

 Päivä 7-8 Villa Las Brujas suurin anti on nimenomaan tuo rauhallisuus – pitkin päivää on harvinaista nähdä rannalla muita ihmisiä. Retkiä on tarjolla joista Katamaraani risteily ja delfiini show yhdistelmä on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Toinen perushuvi on retki Vanhalle sokeritehtaalle, jonne mennään vanhalla höyryjunalla Ukko-Pekka tyyliin.

Päivä 9 Aamulla lähtö Paluu mantereelle kohti Havannaa jonne saavutaan iltapäivällä ja asettaudutaan tuttuun kämppään viettämään viimeistä iltaa, ehdolla Kuuban maailmakuulu Tropicana show tai vaikkapa vanhojen konkareiden riemukas  musiikki kabaree.

Päivä 10 Aamupäivällä aikaa viime hetken ostoksiin, iltapäivällä kuljetus Havannan lentokentälle mahtava Kuuban reissu on paketissa Hasta la Vista!

Keskikuuba Havanna - Santa Clara - Camaguey/Sta Lucia

10vrk. alkaen 617.- / 2hh

Päivä1   Saapuminen Havannaan, kuljetus Centro Havannaan kotihotelliin

Päivä 2 Havanna tutuksi jenkki raudoilla ja Havana Vieja, Quatro Plazas kävelyllä

Päivä 3 Retki Playas del Esten 10 kilometriä pitkälle hienohiekkaiselle rannalle

Päivä 4 Bussiyhteys Santa Claraan – perillä bicitaksilla keskusta majoitukseen. Komean Keskustorin Parque Vidalin Museo Bellas Artes tarjoaa hyvän kuvan siitä miten rikkaat kaupunkilaiset elivät 1700-1800 luvun Kuubassa.Vireinen Teatro Claridadissa saattaa olla iltapävä matine  meneillään, ellei niin teatterin kulman terassibaarissa on trajola kylmiä juomiaja ukkobändi musaa.  Illalla käynti käynti Club Mejunje musiikkiklubilla on piristävä kokemus , jos  taideopiskelijoiden touhu tuntuu liian rankkalta kokeile Santa Rosalian tyylikästä patiota.

Päivä 5 Käynti Che Guevaran valtavalla muistomerkillä ja museolla on aina mahtava kokemus  joskin monille hyvin tunteellinen hetki. Juuri täällä Santa Clarassa Che saavutti suurimman taistelu voittonsa, joten sen vuoksi muistomerkki sijoitettiin tänne. Muita mielenkiintoisia Che kulttipaikkoja on El Tren Blindado mielenkiitoinen moniulotteinen monumentti 1959 taisteluista ja Che y nino patsas.

PÄIVÄ 6 Busilla kohti Camgueyta, perillä bicitaksilla majapaikkaan kaupungin keskustassa.Alun perin nimeltään Puerto Principe perrustettu 1514. Kaupunki on Kuvaamotaiteidentyyssija Kuubassa ja myös tunnettu baletistaan ja vuosittain jrjestettävästä kansantanssi festivaalista.

Päivä 7 Camuguey tutuksi kävellen Tarun mukaan kaupunki rakennettiin aikoinaan sokkeloiseksi turvatoimeen piteenä piirattien ryöstöretkiä vastaa, kadut ja kujat kiemurtelevat laidasta laitaan ja moni päättyy umpikujaan  Näin ollen matkailijan on nykyään helppo eksyä tässä 350000 asukkaan mammutti kaupungissa.  Kulkua helpottaa kuitenkin seitsemän , jossa jokaisen laidalla komea kirkko. Bussit eivät pysty kääntymään ahtailla kujilla- jotenkaupunkikierros tehdään kävellen tai bicitakseilla. Kulkua helpottaa kuitenkin seitsemän toria jossa jokaisen laidalla komea kirkko.

Päivä 8  Retki Santa Lucian rannalle

Päivä 9 Paluu Havannaan  Tropicana

Päivä 10  Hasta la Vista

Itä Kuuba Holguin - Bayamo -Santiago - Baracoa

12vrk. alkaen 417.- / 2hh

Päivät 1-2  Saapuminen Condor lennolla Holguiniin,  lyhyen kapunki kierroksen jälkeen  ajetaan Castro perheen Biran kartanoon josta kuuluista veljekset Raul, Fidel ja ja Ramon juontaavat juuriaan. Biranista matka jatkuu vuoristoa hipoen ja Atlanttia myötäillen.  Perille saavutaan myöhään iltapäivällä ja majoitutaan värikkääseen Casaan aivan kirkon liepeillä .

Päivät 3-4 Idyllinen ja siisti Baracoa on Kuuban ensimmäinen kaupunki jonne itse Columbus nousi maihin vuonna 1492 luullen saapuneensa Intiaan. Itse Kaupunki perustettiin 1511 Diego Velasquezin toimesta ja ehti toimia Kuuban pääkaupunkina ja pääsatama pari vuotta. Tarjolla kaksi linnoitusta Kuuban vanhin kirkko. Maaseutu retki kaakaofarmille, patikointia vuoristossa, veneilyä joella, siisti uimaranta, iltahuvia musiikki klubeilla. Näkemisen arvoinen on kaupungin vanhin hotelli legendaarinen La Rusa ja sitä vastapäätä oleva Rusasta kertova kotimuseo.

Päivä 5 Tie yli Siera Maestron vuoriston on mykistävä kokemus, matkan varrella  pysähdys Guantanamon kaupungissa , jonka satama lahtea  tukkii edelleen pahamaineinen Yhdysvaltain tukikohta. Saavumme Santiagoon illansuussa  

Päivät 6-7-8  Santiago Sankareiden kaupunki Yli puolen miljoonan asukkaan sykkivä Santiago on Kuuban eksoottisin kaupunki jo siitä syystä, että tummien osuus väestöstä on siellä Kuuban korkein. Näin ollen Santiago on myös kuubalaisen musiikki perinteen kehto. Santiago on lisäksi sankareiden kaupunki, sieltä alkoivat sekä vapaus sodat että vallankumoussota.Tärkeimmät vallankumous nähtävyydet ovat Moncadan museo, Plaza Revolucion ja Sta Ifigenian kaunis hautausmaa, jonne sekä Jose Marti että Fidel Castron ovat haudattu. Suosituimmat Kulttuurihistorialliset kohteet ovat Parque Cespedes,Velasquezin talo ja kaunis Katedraali sekä San Pedron 1660 luvun linnoitus. Santiago on myös kuubalaisen musiikin kehto mainetta ylläpitävät m.m. Casa de la Trova, Casa Tradciones, Granda hotellin terassi sekä Jazzklubi Iris.Kaupungin ulkopuolella käynnin arvoisia ovat La Gran Piedra Parque luontopolku ja laulusta tuttu Playa Siboney ranta, jossa voi käväistä Buena Vista social Clubin tähden Compay Secundon talossa. Hauska ja kuvauksellinen kohde on Kuuban Jurasic Park Valle de Prehistoria,  puisto täynnä aidonnäköisiä esihistoriallisia eläimiä.  

Päivä 9 Kohti santiagosta kohti Bayamoa. Santiagosta länteen lähtiessä ajetaan läpi Sierra Maestran vuoriston solaa. Mielenkiintoinen nähtävyys matkan varrella on Kuuban kansallispyhimykselle, La Virgen de Caridad, omistettu pyhäkkö. Täällä ovat vierailleet kaikki Kuubassa käyneet paavit ja upea basilika on Kuuban ylivoimaisesti suosituin pyhiinvaelluspaikka.  Sierran jälkeen alkaa Kuuban viljava ylätasanko, jonne Velasquez perusti vuonna 1513 Kuuban toiseksi vanhimman kaupungin San Salvador de Bayamo .Tänne syntyi maatalous tuotanto keskus  jonka piti tuottaa viljaa ja lihaa Itä Kuuban uusraivaajille. 1800 luvulla Kuuban itsenäisyysliike syntyi täällä Carlo Manuel Cespedeksen toimesta 1868 ja kaupunki paloi poroksi 1869 itsnäisyys sodan aikana. Kaupunki on hyvin siivottu ja nähtävyyksiin kuuluu Plaza de Patria sekä Katedraali San Salvador de Bayamo, Carlos Cespedeksen syntymäkoti, Museo Nico Lopez

PÄIVÄ 10-11 Santo Domingo ja La Plata.Bayamosta käsin voi lähteä-kahden päivän retkelle Santo Domingon kylään ylös vuoristoon ja sieltä käsin patikoida viitisen kilometriä La Comendanciaan; Fidel Castron komentokeskukseen vallankumous sodan aikana.

Päïvä 12 Bayamo – Holguin 75 km. Bayamosta lähdetään hyvissä ajoin kohti Holguinin lentokenttää, josta Condor palauttaa Frankfurtin kautta takaisin Suomeen. 

              HABANA

                VINALES

          VARADERO

         CIENFUEGOS

         TRINIDAD

     SANTA CLARA

      CAMAGUEY

         BARACOA

CAYO SANTA LUCIA

SANTIAGO DE CUBA

SOROA

EXCURSION

Fusterlandia
Hop Off Bussi
American car

ILTA

FABRICA DEL ARTE

TROPICANA

tanssi

CASA DE LA MUSICA