Argentiinan Lumous

Elämysmatka Argentiinaan!

Lähdöt & Hinta

13.04 – 26.04.2024

Hinta-arvio —- / 2hh sis. lennot, retket ja kuljetukset. Majoitus 3-4 tähden hotelleissa.

Päivittäiset aamiaiset, Cafayaten viini lounas, Estancia retken lounas juomineen.

Single —–  (Lisämaksu)

Varaukset

Tiedustelut ja varaukset:
folkewest.travelclub@gmail.com 
045 2684 066

Lyhenteet

A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

 

 

1. Päivä

LENTOON ATLANTIN TAA

Lähtö iltapäivällä Helsingistä, koneenvaihto Frankfurtissa. Matka jatkuu yli Atlantin kohti Buenos Airesia läpi yön.

2. Päivä

BUENOS AIRESIN MONET KASVOT

Saavumme aamutuimaan Buenos Airesiin Ezeizan lentokentälle. Kuljetus Buenos Airesin keskustan hotelliin. Iltapäivällä tutustumme kaupunkiretkellä Buenos Airesiin.  Näemme ensin keskustan monumentaaliset päänähtävyydet: San Martinin muistomerkin, Plaza de Mayon, presidenttipalatsin Casa Rosadan, Metropolitan katedraalin ja siirtomaa-ajan hallintopalatsin Cabildon.

Vierestä kulkee maailman levein katu Avenida 9 de Julio, sen tuntomerkki on 1936 kaupungin 400 vuotisjuhlan kunniaksi pystytetty upea Obeliski jonka vieressä komeilee kuuluisa ooppera talo.

Seuraavaksi siirrymme läheiseen vanhaan satamaan La Bocaan, joka tunnetaan tangon syntymä seutuna, värikkäät satamakorttelit hohtavat vieläkin taiteellisuutta, tango soi baareissa ja kadullakin tanssitaan. Rentoudumme toven tässä värikkäässä ja taiteellisessa ympäristössä.  Retkemme jatkuu uudemman sataman puolelle Puerto Maderoon, johon on rakennuttu unelmakaupunkia, tyylikkäitä  ja rahakkaita kerrostaloja, joiden ympäristössä on upeasti modernisoitu vanhoja satama makasiineja.

3. Päivä

EVITAN PERINNE JA KAUNIIDEN PUISTOJEN PÄIVÄ

Tänään muistelemme Evita Peronia joka oli 1950 luvulla maailman tunnetuin nainen, todellinen massojen villitsijä. Hän on uudestaan noussut kulttipalvonta tasolle kotimaassaan ja virailemme hänen varsin edustavassa museossa Palermon  kaupunginosassa. Palermo on idyllinen asuntoalue ja tunnettu laajoista puistoistaan, toimien Buenos Airesin (suomeksi Puhtaan Ilman) keuhkoina. Käymme Rosedalin  kymmenien tuhansien ruusujen puistossa josta jatkamme vielä vehreän japanilaisen puutarhan puolelle. Seuraavaksi tutustumme Recoletan hautausmaahan, joka on kaupungin ylivoimaisesti näyttävin, sinne on hauduttu lukuisat kuuluisuudet. Täältä löydämme muiden komeiden hautojen joukosta myös Evitan jonka haudalla aina riittää kukkia.

Iltapäivällä tutustumme Buenos Airesin  Nacional De Bellas Artes  taidemuseoon jossa esillä Argentiinalaisten mestareiden lisäksi  esimerkiksi  Diego Riveran, Paul Gaugunin ja Claude Monetin maalauksia. Jos taide ei kiinnosta niin ei syytä huoleen, sillä aivan lähistöllä sijaitsevat Buenos Airesin parhaimmat kauppakadut.

4. Päivä

LENTO IGUAZUN PUTOUKSELLE

Aamulla siirrymme Buenos Airesin kansalliselle lentokentälle, josta lento Iguazúun kestää noin puolitoista tuntia. Lentokentältä siirrymme Brasilian puolelle. Muitta mutkitta ylitämme rajan ja pistäydymme kansallispuiston matkailukeskuksessa saamassa infoa ja karttoja. 

Sieltä jatkamme sukkulabussilla kohti putousaluetta. Kävelemme jyrkkään rinteeseen rakennettua reittiä pitkin nähden Iguazún valtavat putoukset Brasilian puolelta. Huipennuksena seisomme vesisumussa lähes putouksien alla ja voimme liki  koskettaa alas möyryävää vesimassaa. Iguazun putoukset ovat eittämättä paatuneellekin matkustajalle mykistävä kokemus ja puolatavat asemansa eräänä maailman huippunähtävyytenä. Palaamme retken päätteeksi Argentiinaan ja majoitumme hotelliin, joka sijaitsee kolmen maan Argentiinan, Paraguayn ja Brasilian rajapyykin tuntumassa.

5. Päivä

VEDEN VOIMAA

Aamupäivällä tutustumme Iguazun Argentiinan puoleiseen kansallispuistoon. Kävelemme “Vihreää polkua” pitkin kohti valtavia putouksia, jotka näyttäytyvät dramaattisena taustana polun varrella. Ohitamme kymmeniä toinen toistensa hurjempia putouksia ja huipennuksena näemme kuuluisan Pirunkurkun, Garganta del Diablon, putouksista korkeimman ja mahtavimman ja voimme vain ihmetellä veden sunnatonta määrää ja voimaa. Valtavien vesimassojen seassa nähdään värikkäitä rohkeasti lentäviä lintuja ja jopa perhosia ja putouksien varrella väijyy krokotiilejä.

Huimapäille tarjoutuu madollisuus ajella kumiveneillä putouksien alle, jännittävää mutta märkää. Illalla tarjolla lisämaksusta retki Brasilian puolella sijaitsevaan kabareehen.

6. Päivä

SALTAN SALAISUUDET

Aamiaisen jälkeen heitämme jäähyväiset Iguazulle ja lennämme pohjoiseen, Andien ylätasangolle historialliseen vuonna 1582 perustettuun Saltan kaupunkiin.  Saavumme perille iltapäivällä ja asettaudumme hotelliin, joka sijaitsee viehättävän vanhan kaupungin tuntumassa. Saltan kaupunki on eräs Argentiinan vanhimmista, perustettu jo vuonna 1582 ja se kilpaili pitkään Buenos Airesin kanssa Argentiinan herruudesta. Kävelemme vain muutama sata metriä kaupungin historialliseen keskustaan Plaza 9 Julio torille. Siellä vieraillaan Cabildo kaupungintalon museossa, joka kertoo kaupungin Saltan kunniakkaasta historiasta.

Saman aukion kulmalla seisoo Saltan komean jylhä katedraali, vain yksi kaupungin monesta upeasta vanhoista kirkoista, jonka taideaarteet heijastavat siirtomaavallan ajan rikkauksia. Taasen vastapäätä löytyy toinen sangen mielenkiintoinen museo, omistettu Inka kulttuurille. Sen päänähtävyys on inkojen vuosisatoja sitten uhraamat kolme pientä lasta jotka ovat kun ihmeen kaupalla säilyneet syväjäädytyttynä vuoristo haudassa, joka löytyi yli kolmen tuhannen metrin korkeudesta.

Iltapäivällä rentoudumme ja otamme Teleferico köysirata kyydin ylös San Bernando vuoren huipulle, josta avautuu huikea näköala yli kaupungin ja lähilaaksojen. Illalla tutustumme kaupungin ravintola- ja viihdekortteleihin nekin kävely etäisyydellä hotellistamme.

7. Päivä

REITTI PILVIIN

Aamulla alkaa huikea matka ylös Andien vuoriston huipuille! Ajamme bussilla kohti  Los Andesin alueen entistä pääkaupunkia  San Antonio los Cobresia. Sieltä noustaan vanhaa junareittiä myötäillen yli 4000 metriin La Porvorillan viaduktille. Reitti tarjoaa sananmukaisesti henkeäsalpaavia maisemia, korkeita vuoria, syviä solia, kaktusmetsiä ja vieläpä saadaan ihmetellä Salinaksen valtavaa suolajärveä. Sieltä jatketaan Andien kuuluisaan rajasolaan Humahuacan, joka yhdistää Argentiinan ja Chilen. Sen läpi ovat vuosisatojen varrella marssineet monet armeijat ja vaeltaneet monet kansat. Vähitellen saavutaan päämääräämme Puramamarcan vuoristokylään ja tutustutaan värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jotka ovat lajissaan Argentiinan suurimmat. Kylästä avautuu mykistävä näky, kuuluisa Cerro de los Siete Colores, seitsemän värin vuori joka on ansaitusti Unscon suojelema maailman perintökohde. Lounaan jälkeen palaamme toista tietä pitkin erämaan läpi takaisin Saltaan.

8. Päivä

VUORIISTOKETJUA MYÖTÄILLEN

Aamulla varhain matkamme jatkuu kohti länttä Andien vuoristoketjua myötäillen, kunnes saavumme Quebrada de la Conchaan, Simpukoiden solaan, joka aikoinaan oli vuolaasti virtaavien jokien peitossa ja muodosti Andien vesitien. Nykyään kyseessä on mahtava sola ja autiomaa, jonka mykistävät luonnonmuodostelmat ovat hurmaavan kuvaukselliset ilta-auringossa.  Asutusta tai eläimiä ei näy missään, siellä vallitsee autuas luonnon hiljaisuus. Kun sitten parin tunnin ajon jälkeen, näemme muutaman laaman ja rähjäisen mökin, arvaamme että kaikki muuttuu pian vehreäksi laaksoksi, sillä olemme saapumassa Cafayaten laaksoon, Argentiinan toiseksi tärkeimpään viiniviljely alueelle.

9. Päivä

REITTI PILVIIN

Aamulla alkaa huikea matka ylös Andien vuoriston huipuille! Ajamme bussilla kohti  Los Andesin alueen entistä pääkaupunkia  San Antonio los Cobresia. Sieltä noustaan vanhaa junareittiä myötäillen yli 4000 metriin La Porvorillan viaduktille. Reitti tarjoaa sananmukaisesti henkeäsalpaavia maisemia, korkeita vuoria, syviä solia, kaktusmetsiä ja vieläpä saadaan ihmetellä Salinaksen valtavaa suolajärveä. Sieltä jatketaan Andien kuuluisaan rajasolaan Humahuacan, joka yhdistää Argentiinan ja Chilen. Sen läpi ovat vuosisatojen varrella marssineet monet armeijat ja vaeltaneet monet kansat. Vähitellen saavutaan päämääräämme Puramamarcan vuoristokylään ja tutustutaan värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jotka ovat lajissaan Argentiinan suurimmat. Kylästä avautuu mykistävä näky, kuuluisa Cerro de los Siete Colores, seitsemän värin vuori joka on ansaitusti Unscon suojelema maailman perintökohde. Lounaan jälkeen palaamme toista tietä pitkin erämaan läpi takaisin Saltaan.

10. Päivä

PALUU BUENOS AIRESIIN

Palamme takaisin Saltaan, josta iltapäivällä lähtee paluulentomme Buenos Airesiin. Itse lento kestää vajaa pari tuntia, kuitenkin siirrytään maailmasta toiseen. Rauhallinen vuoristoseutu vaihtuu sykkivään latino metropolin rytmiin. Perillä asettaudumme jo tuttuun hotelliin ja ilta tarjoaa upean kulttuurielämyksen, lähdemme kuuntelemaan Petri Kaivannon ja hänen Argentiinalaisten musiikki ystävänsä tunnelmallista konserttia. Vapaa pääsy mutta paikalliseen tapaan hattu kiertää muusikoille.

11. Päivä

PAMPAS TASANGON  KUTSU

Päivä aidolla argentiinalaisella maatilalla Santa Susanna Estancialla tarjoaa Gaucho kulttuuria täydeltä laidalta. Kansanmusiikkia ja tanssia siirtomaa-ajan tunnelmissa, viini virtaa ja grilliherkut tirisevät, huikeita ratsuesityksiä ja hameet heiluvat haitareiden soidessa. Kokopäivän seikkailu aitoon argentiinalaiseen kreolityyliin. Muhkea grillilounas sisältäen viinit, kaikkea on tarjolla enemmän kuin runsaasti!

12. Päivä

VAPAAPAIVÄ BUENOS AIRESISSA

Nyt on aikaa liikkua omin päin koko päivän Buenos Airesin vilinässä. Ostosmahdollisuudet ovat loistavat ja kaikki mitä liittyy nahkaan, on erityisen laadukasta ja edullista. Vietetyn vapaapäivän päätteeksi on luvassa illallinen ja Los Angelitos loistava tango kabaree (lisämaksullinen).  Ohjelma on katsaus Argentiinan tangon historiaan ja sisältää tunnetuimmat tangot aina Carlos Gardellin klassikoista nykypäivän sävellyksiin, huippulaulajien ja tanssijoiden tulkitsemina. Upea kavalkadi, joka ei jätä ketään kylmäksi.

13. Päivä

KOTIMATKA ALKAA

Aamulla ehtii vielä ostoksille lähikauppoihin, sillä lähdemme vasta puolenpäivän aikaan lentokentälle, josta lennämme läpi yön kohti Eurooppaa.

14. Päivä

KOTIMAAN KAMARALLA

Frankfurtin koneenvaihdon jälkeen kohti Suomea, jonne saavutaan alkuillasta, Argentiina on koettu ja upeaksi havaittu – nyt on muistojen ja kuvien aika!

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET folkewest.travelclub@gmail.com

TEKSTIVIESTIT WHATSAPP: 040 5855875