Blogi 8/2020 – 22.7.2020

Kaksi kesämatkaa

Oolannin Sota - Ahvenanmnaan kulttuurihistoriallinen gourmet matka
Nevski
Käydäänpäs Naapurissa - Baltian Kiertomatka

Hola Amigos!! 

Uusia matkoja tulossa!

LOPPUKESÄN matkailuteema on KÄYDÄÄNPÄS NAAPURISSA ja koska itäinen naapuri PIETARI on kiinni, suunnataan etelään Baltiaan jossa tehdään 8 päivän kunnon kulttuuripyrähdys Eestiin, Latviaan ja Liettuaan. Matkan nimi on Parasta Baltiassa!

Koska läntinen naapuri Ruotsi on myös kiinni tyydytään lännessä mitä mainiompaan puolimatkan krouviin Oolantiin, jossa sananmukaiseti herkutellaan sekä ruuilla, juomilla, historialla että kuttuurilla!! Matkan nimi on Oolannin Sota mikä kuvaa sitä inoa jolla kiertelemme  suloista Oolantia ! Tutki oheiset matkojen päiväohjelmat  ja hyppää laivaan!

ALFALLA pyörii taas  Folke Westin Parhaat uusintoina kolmasti viikossa  ti-ke-to klo 20.00, ohessa ohjelmatiedot!

Folke Westin Parhaat uusinnat  Osat 11-12

22.7. Osa 11 klo 19.30-20 Panaman intiaanisaaret San Blas

23.7. Osa12 klo 19.30-20 Panaman kanavan historia

Matkaesittelyssä kaksi uutta ajankohtaista matkaa - varaa heti!

Matkaesittelyssä on tällä kertaa kaksi ajankohtaista  matkaa. Ensimmäinen on ruotsinkielinen Kulturhistorisk gourmet resa till Åland. Matkustamme Maarianhaminaan 30.8. – 2.9 ja vietämme neljä päivää kiertamällä Oolannin nähtävyydet. Toinen matka on syyskuussa, Käydäänpäs Naapurissa – Parasta Baltiassa –  kolmen maan Viron, Latvian ja Liettuan ainutlaatuinen kiertomatka 23.9 – 30.9.2020 jossa tutustutaan veljeskansojen rikkaaseen kulttuuriin ja kiehtovaan historiaaan!

Kastelholman Linna
Kastelholman linna, Ahvenanmaa

Kotimaassa Ulkomailla  – kulttuurihistoriallinen Gourmet matka Ahvenenmaalle. 

Täysi matkaohjelma:

Kuuban valot ei sammu!

KUUBAN kansa ei lannistu!  Nyt taistellaan sekä koronaa että Trumpia vastaan yhtenäisenä rintamana; Kuuban Korona luvut ovar Amerikoiden parhaimmat eli vähiten tartuntoja ja vähiten kuolemia.

Teatro Alicia Alonso Cuba

Lisäksi kuubalaisia lääkäreitä on mukana taistelemassa koronaa vastaan 22 eri maassa m.m. Italia, Espanja, Etelä-Afrikka ja Peru,  jotka ovat pyytäneet apua luottaen kuubalaisten tietoon ja taitoon taistelussa vaarallisia epidemoita vastaan. Kokemusta riittää, kuubalaiset lääkärit olivat etulinjassa voitokkaassa taistelussa Afrikassa kun Ebola uhkasi koko maanosaa!

Mitä tulee Trumpin ylläpitäämään kauppa- ja pankkisaartoon  jossa hän on  presidenttinä on ottanut käyttöön rajuimman otteet kun yksikään hänen edeltäjänsä niin Kuuban  sanoma on selkeä. ”Aqui rindie nadie!” Täällä ei antaudu kukaan!

Canaguey Agra rev plaza
Kuuban lippu

CUBA ES UN MUSICA VITAL!

Olkoot taistelulaulumme Omara Portuondon ja ystävien räiskyvä ilottelu

Folken nojatuolimatkat

Tässä viimeisin Nojatuolimatka – Kap Verde. Katso tässä tai siirry YouTubeen nauttimaan.

Kuuba omin päin - Loma-asuntosi Havannassa

Vastikään remontoitu 75 neliön yksityinen asunto, jossa on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja wc/kylpyhuone, parveke ja kattoterassi. Ihanteellinen perheelle tai kahdelle pariskunnalle. Vuokrataan vähintään kolmeksi vuorokaudeksi – edullinen viikkovuokra.

Vuokra-asunto Havanna
asa Manrique – Apartamento Independiente En Centro Habana​

Loistava sijainti Havannan keskustassa rauhallisella Manrique-kadulla, yksi kortteli Malecón-rantabulevardista ja vain kymmenen minuutin kävelyetäisyydellä Parque Centralista ja vanhastakaupungista. Lähialueella runsaasti kahviloita, ravintoloita, nettibaari, teatteri, musaklubi, vihannes- ja hedelmätori sekä tavaratalo. Etäisyys Playas del Esten uimarannalle 20 km.

Majotus Havannassa - keittiö
Majoitus Havannassa - makuuhuone

Kiinnostuitko? Ota yhteys Folkeen folkewest.travelclub@gmail.com tai +358 45 268 4066

Ainon kulttuurikulma

Hola Amigos olen Aino Hynynen !  Opiskelin espanjaa ja kuubalaista kulttuuria Havannan yliopistossa ja vuonna 2018 valmistuin maisteriksi Lontoon yliopistosta pääaineenani Kuuban kulttuuritutkimus! Havanna on minulle kuin toinen koti ja kuubalainen elämänmeno lähellä sydäntäni!

Kuuban värikäs ja monimuotoinen kulttuuri tarjoaa runsaasti taide-elämyksiä ja Havannassa kulttuurin eri muodot ovat vahvasti esillä katukuvassa. Vanhan kaupungin kadut ovat pullollaan taidegallerioita ja elävästä musiikista saa nauttia ravintoloiden terasseilla. Kulttuuria Havannassa on niin paljon, että tekeminen ei varmasti lopu reissulla kesken, mutta jos aikaa on vähän suosittelen ennen kaikkea Kuubalaisen taiteen museota, sieltä on hyvä ponnistaa Kuuban taiteen maailmaan.

Museo Nacional de Bellas Artes (Trocadero e/ Zulueta y Monserrate)

Kuubalaisen kuvataiteen museo antaa kattavan yleiskuvan tärkeimmistä taidesuuntauksista ja Kuuban rikkaasta visuaalisesta kulttuurista. Tässä kauniissa taidemuseossa vierähtää helposti useita tuntia. Museon toisen kerroksen näyttely keskittyy Kuuban itsenäistymisen jälkeisiin vuosikymmeniin (1910-1940), joka tunnetaan kuvataiteen ilmaisun kulta-aikana (La Vanguardia). jolloin nuoret kuubalaiset taiteilijat keskittyivät kulttuurin monimuotoisuuden kuvaamiseen, päämääränään kansallisen identiteetin rakentaminen ja kulttuuriperinnön vaaliminen. Jos aikaa ei riitä kaikkien kerroksiin suosittelen toisen kerroksen vanguardia-ryhmän taiteilijoiden maalaukset. Nähtävissä on m.m.Víctor Manuelin ikoninen teos La Gitana tropical, joka tunnetaan Kuuban Mona Lisana, sekä Wifredo Lamin kansainvälistä mainetta keränneitä teoksia, jotka kuvaavat afrokuubalaisia perinteitä sekä uskontoja.

Museo Nacional de Bellas Artes
Clandestina
Gitana Tropical
La Gitana Tropical

Clandestina (Villegas 403 e/Teniente Rey y Muralla)

Clandestina on nuorten kuubalaisten taiteilijoiden pitämä liike, jossa kannattaa ehdottomasti piipahtaa ostoksilla tai muuten vaan ihmettelemässä. Esillä on käsin painettuja t-paitoja, kierrätetystä materiaalista tehtyjä kangaskasseja ja lompakoita, sekä julisteita ja piirroksia, kuubalaisilla iskulauseilla ja huumorilla höystettynä. Täältä tarttuu helposti tuliaisia mukaan.

Lisää menovihjeitä blogissa 2,3,4,5,6 ja 7! Löydät ne tästä.

Hasta la vista ! 

Aino Hynynen

Eijan karanteeni on ohi!

Värikkään Kuubassa vietetyn kevään jälkeen Eija on päässyt kotiinsa Espanjaan! Lento Havannasta Malagaan järjestyi torstaille 2.7 ja matka meni hyvin. Poikkeusajoista huolimatta Eija miettii jo paluuta moikkaamaan hänelle tutuksi tulleita ystävällisiä ihmisiä, jotka tekivät omalta osaltaan hänen ajastaan Kuubassa ikimuistoista.

Kiitos Eijalle, että saimme seurata mielenkiintoista matkaa ja Kuubalaisten arkea tänä poikkeusaikana.

Kuvakilpailu

VIHJE!

Tämä palatsi sijitsee Punta Gorda niemimaalla eräässä 1819 perustetussa kaupugissa. Talon rakennutti vuona 1914 eräs upporikas sokeriparoni!

Arvomme oikein vastanneiden kesken, Kuuba lippiksen, Kuuba rannekkeen ja miniauton! Vastaukset perjantaihin 24.7 klo 12 mennessä!

Cienfuegos El Vallen Palatsi

Kuuba musiikkia

Tässä upea Buena Fe ja Silvio Rodríguezin esittämä upea La Tempestad. Video sisältää mahtavan sikermän kuubalaisia kasvoja. Klikkaa saarikuvan vasenta alakulmaa!