Blogi 11/2021 OVET AUKEAVAT KUUBAAN 15.11.2021

Ovet aukeavat Kuubaan 15.11.2021

Trinidad

Kuubaan rokotukset ovat edenneet pisteeseen jolloin maan rajat jälleen avautuvat matakailijoille 15.11.2021. Kuuballe ei myyty,Yhdysvaltainkauppaboikotin  vuoksi rokotteita, joten maa oli pakotettu kehittäämään oma rokotteens, processi jokavei tietenkin aikaa, ennenkuin se läpäisi kaikki testsit. Sen jälkeen ollaan kuitenkin edetty vauhdilla ja parasta aikaa ollaan rokottamisessa  loppusuoralla ja mainittakoot erikoisuutena  että Kuubassa rokotetaan myös yli 2 vuotta täyttäneet lapset, tavoitteena täöydellinen koko kansan immuniteetti.

Maahantulo määräykset

Havanna Teatro ja Inglaterra
Vanhat autot
Rennosti rannalla

Maahantulo määräykset ovat seuraavat : Matkustaja tulee maahan saapuessa esittää todistus kahdesta rokokuksesta tai todistus negastviisesta Covid testistä, joka ei ole 72 tuntia vanhempi.Matkustajille saatetaan saapuessa silti tehdä manuaalinen lämpötila testi, ja jos havaitaan kuumetta niin siitä seuraa pakollinen Covid pikatesti ja hotelli karanteeni kunnes tulos saadaan alta 24 tunnin. Jos testi on negatiivinen karanteeni loppuu siihen jos positiivinen matkustaja määrätään hoitoon. Eli lyhyesti todettuna helpointa on matkustaa korona passilla. Lisäksi hankaluuksien välttämiseksi on hyvä olla todistus majapaikka buukkauksesta olkoot se sitten hotelli tai virallinen Casa Particular.    

 

Kuuban seitsemän historiallista kaupunkia osa 1

KUUBAN ensimmäinen kaupunki on 1511 perustettu Bayamo

Hola Amigos ! 

Kunnon konkvistadoori Diego Velasquez sai vuonna 1508 tehtäväkseen Espanjan Kuningas pariskunnalta  Ferdinanilta ja Isbellalta perustaa seitsemän kaupunkia Kuubaan, siinä vaiheessa kun havattiin että kyseessä oli saari eikä manner kuten Koulumbus oli olettanut löytäessään Kuuban vuonna 1492.

Harjoiteltuaaan sotajoukkojaan valloittamalla koko Hispaniolan Velasquezin  oli korkea aika ryhtyä toimiin ja hänen joukkonsa nousi maihin Kuubassa vuonna 1511. Huomioiden Kuuban valtavan koon hänelle oli annettu tehtäväksi perustaa seitsemän siirtokuntaa eri puolelle saarta josta sitten kehitettäisiin toimivia kaupunkeja. Velasquezin joukot nousivat maihin samalla seudulla kuin Kolumbus ja hän perusti 1511 Baracoa nimisen siirtokunnan josta oli tuleva Kuuban ensimmäinen kaupunki ja siten myös pääkaupunki.

Tätä nykyään Baracoa on pienin näistä alkuperäisistä kapungeista ja kärsi kymmenen vuotta sitten pahasti hurrikaanista joista kaupunki on toipunut vähitellen samoin sitä ympäräivät Kuuban suurimmat kakaoviljelmät.  Vierailessani siellä marraskuussa kaupunki suoraan sanoen kukoisti.

Baracoa on nyt suunnittelemani Cuba Exotica kiertomatkan ohjelmassa. Vaikka onkin hiukan etäinen niin haluan kuitenkin suositella Baracoaa myös omatoimi matkailijoille, joilla on tarpeeksi aikaa.

Baracoa Bluevard

Kaupunki on meressä kiinni joten paikallinen Malecon noudattaa rannikkolinjaa tietäen että kunnolla roiskuu jos Atlantti on pahalla tuulella. Siellä kuitenkin komeilee Columbuksen patsas vanhan merilinnoituksen kupeessa.

Tärkeimmät kauppa ja virasto kadut ovat pari korttelia ylöspäin ovat hyvin siistejä ja hyvässä maalissa. Siellä ovat nähtävyydet ja palvelut hyvässä jonossa mukaan lukien Kuuban vanhin kirkko jossa tallella puupalanen Columbuksen alkuperäisrististä.

Baracoan kävelykatu kulkee läpi vanhan kaupungin ja on hyvin värikäs kavalkaadi kuppiloita ja kauppoja. Parasta Baracossa on puhdas ympäristö, jossa vuoristossa hyvät patikointipolut, vuolas joki veneilylle ja ihana meriranta. Sen lisäksi tarjolla hyvin järjestetyt retket kaakaoviljelyksille.Kun vielä ravintoloita on kiitettävästi ja majoitusta saatavissa, niin kiireetön matkailija voi hyvin viihtyä nelisen päivää Baracoassa.

Vemos en Baracoa ! Saludos Folke

Viikon matkavalinta KUUBA NATURA!

     KUUBA NATURA 02.04 – 14.04.2022 – ELÄMYS JA LUONTOMATKA KUUBAAN!!

1.Päivä.Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Ajo lentokentältä Unescon suojelemaan Vinjalesiin laakson luonnonpuistoon. Majoittuminen kotihotelliin ja illallinen. (P) 

2.Päivä, Aamiaisen jälkeen patikoidaan Viñalesin laaksossa. Käydään yksityisellä sikarifarmilla ja tutustutaan sikarintuotannon vaiheisiin. Lounas ekologisella maatilalla, josta upea näköala alas laaksoon. Iltapäivällä tehdään kyläkävely ja ihaillaan Frida Kahlon suunnittelemaa jättimäistä kalliomuraalia. Illalla nautitaan  paikallista soittoa viihtyisässä musiikkibaarissa. (A, L)

3.Päivä,Aamiaisen jälkeen käydään intiaaniluolassa, josta jatketaan Jazminen näköala paikan kautta kohti La Guiran luonnonpuistoa ja  vieraillaan La Cueva de los Portales -luolassa, jossa Che Guevara piti päämajaa Kuuban kriisin aikana vuonna 1962. Illaksi saavutaan Soroan kylähotelliin, majoittuminen ja illallinen. (A, P)

4.Päivä, Aamiaisen jälkeen käydään intiaaniluolassa, josta jatketaan Jazminen näköala paikan kautta kohti La Guiran luonnonpuistoa ja  vieraillaan La Cueva de los Portales -luolassa, jossa Che Guevara piti päämajaa Kuuban kriisin aikana vuonna 1962. Illaksi saavutaan Soroan kylähotelliin, majoittuminen ja illallinen. (A, P)

 

5.päivä, Hauskin tapa tutustua Havannan nähtävyyksiin ja puistoihin on klassillisilla Amerikan raudoilla. Lounas vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen tutustutaan Kuvernöörin palatsiin ja tehdään neljän torin kävelykierros. Illalla mahdollisuus nähdä loistava Tropicana kabaree, joka on tanssittanut Kuuba maailmankartalle vuodesta 1939 alkaen.  (A, L)

6.päivä, Aamiaisen jälkeen ajetaan kohti Kuuban etelärannikkoa. Matkan varrella käydään Guaman krokotiilifarmilla, jossa nähdään satoja eri ikäisiä krokotiileja. Lounas Cueva las Peces  lammella. Iltapäivällä nautitaan Playa Largan upeasta rannasta.  Majoitus Bungalow hotelliin  (A,L)

7.päivä, Aamiaisen ja aamu-uinnin jälkeen vierailemme Playa Gironin  museossa, joka kertoo Sikojen lahden taisteluista, jolloin Fidel Castron joukot torjuivat CIAn tukeman vallankaappausyrityksen.  Iltapäivällä siirrytään ranskalaisten siirtolaisten 1819 perustettuun Cienfuegosin kaupunkiin ja tutustutaan Parque Jose Martin torin upeaan uusklassiseen arkkitehtuuriin. Lounas nautitaan El Vallen komeassa palatsissa, jonka jälkeen siirrytään rantamaisemiin Pasacaballo hotelliin.  (A, L)

8.päivä, Aamiaisen jälkeen tehdään soutu retki Guanaroca järvellä ihailemassa siellä pesiviä Flamingo lintuja. Täältä matka jatkuu kohti 1514 perustettua Trinidadin kaupunkia. Matkan varrella vieraillaan Kuuban suurimmassa kasvitieteellisessä puutarhassa Jardin de Botanico ihmettelemässä runsasta trooppista puustoa. Trinidadissa nautitaan lounas vanhassa kaupungissa ennen kuin majoitumme kotihotelleihin.Illalla tutustuminen vanhan kaupungin viihdetarjontaan.  (A,L)

 9.päivä, Trinidad on parhaiten säilynyt espanjalaisen siirtomaa kaupunki Karibialla ja siellä aistii vielä menneiden aikojen loiston  Pistäydymme  alkuun Valle de los Ingenios –laaksossa joka ole 1850 luvulla maailman tuottoisin sokeriveiljely alue. Palataan kaupunkiin ja vierailemme Museo Romanticassa. Lounas nautitaan Plaza Major torin liepeillä ja Iltapäivä vietetään vvihtisällä Anconin rannalla,vedn lämpötila + 26. Illalla Lenen vetäämät tanssitreenit ja retki musiikkibaareihin. (A, L)

10.päivä,Aamiaisen jälkeen huristetaan kuorma-autolla kohti Topes de Collantes –vuoristoa. Patikoidaan Guanayara-luonnonpolkua pitkin, ihaillen vuoriston vehreyttä ja mahtavia näköaloja. Saavumme vesiputouksille, joiden alta  mahdollista uida. Iltapäivällä lounaan jälkeen matka jatkuu  Hanabanillan kaunista  vuoristojärveä  jossa yövytään vuoristohotellissa. (A, L)

 

11.päivä, Aamiaisen jälkeen veneretki vuoristojärvellä. Jatketaan Santa Claraan ja käydään Che Guevaran komealla muistomerkillä, mausoleumissa ja museossa. Lounaan jälkeen ehditään vieläillaksi Havannan Rivieralle, Playas del Estelle. Majoittuminen rantahotelliin, jossa All inclusive palvelu. (A,L AI)

12.päivä, Vapaapäivä nauttien Playas del Esten 10 km pitkästä rannasta  ja hotellin AI palvelusta eikä tai retkeillen Havannaan vanhassa kaupungissa jonka hhoukutukset sijaitsevat vain 20 km päässä. (AI)

13.päivä, Aamupäivä vapaa. aikaa rentoutumiseen rannalla tai viime hetken  tulias- ostoksille. Iltapäivällä lounaan jälkeen lähtö kentälle. (A L)

14.päivä, Saapuminen Helsinkiin. Luonnonkaunis Kuuba on nähty – nyt on kuvien ja muistojen aika!

 

 

 

Kuuba-Ominpäin -Kuusi perusreittiä !

HABANNAN – PLAYAS DEL ESTE 4+3vrk = 7vrk. alkaen 370.-/ 2hh sis majoitus ja kuljetukset

LÄNSI KUUBA HAVANNA – SOROA – VINJALES 3+1+3 = 7VRK. alkaen 375.- / 2hh

ETELÄRANNIKKO HAVANNA – CIENFUEGO – TRINIDAD 3+2+5 = 10vrk. alkaen 441.- / 2hh

POHJOISRANNIKKO HAVANNA – SANTA CLARA – REMEDIOS – CAMAGUEY 3+3+1+3 = 10vrk.alkaen 445.-/2hh

KESKIKUUBA HAVANNA – SANTA CLARA – CAMAGUEY – SANTA LUCIA 3+2+1+4 = 10vrk.alkaen 617.- / 2hh

ITÄKUUBA HOLGUIN – BAYAMO – SANTIAGO DE CUBA – BARACOA 3+2+4+4 =12vrk.alkaen 471.- / 2hh

Casa Manrique – Apartamento Indepediente en Centro Habana.Vuokraa asunto Havannan keskustasta loistosijainnilla.

Vastikään remontoitu 75 neliön yksityinen asunto, jossa on kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja wc/kylpyhuone, parveke ja kattoterassi.

Ihanteellinen perheelle tai kahdelle pariskunnalle. Vuokrataan vähintään kolmeksi vuorokaudeksi – edullinen viikkovuokra

HAVANNA STARTTIPAKETTI ! 

3 vrk majoitus plus viisumi 150.- euroa !

TIEDUSTELUT JA VARUKSET :

folkewest.travelclub@gmail.com
+358 45 268 4066

CUBA es una musica vital!

Legendaarinen Omara Portuondo ja nuorten ystävien vahdikas  musiikki ilotulitus !

Ja se Oolannin kesä oli komia!

AHVENANMAAN KESÄ OLI KAUNIS ja auringonlaskut runolliset. Teimme neljä eri matkaa kesäiseen saarivaltakuntaan. Kevään kuvausmatka, Juhannusmatka ja sekä  Kahdeksan vuorokauden Oolannin kiertomatka että matka sadonkorjuumarkkinoille. Nyt talvella  on vielä yksi Kulttuurihistoriallinen gourmet matka  joka vie tärkeään Oolannin kunikaan Anders Wiklöfin  taidenäyttelyyn!  

Brandö sunrisa - Åland - Ahvenanmaan matka