Aktiivimatka Lappiin
3.12 - 7.12.2021

Talvinen aktiivimatka lumiseen Lappiin yhdessä Aktiv-Resorin kanssa syksyllä 2021. Matkanjohtajana TV:stä tuttu Folke West. Varaa heti, paikkoja rajoitetusti!

Hinta 1590.00€ / matkustaja jaetussa kahden hengen huoneessa sisältäen lennot, majoituksen, aamupalat, lounaat ja illalliset (illallisjuomat eivät kuulu hintaan)

Matkan järjestää

Matkan järjestää matkatoimisto Aktiv-Resor Oy yhteistyössä Folke Westin kanssa. Katso alta lisätietoja matkasta Aktiv-Resorin sivustolta.

Päiväohjelma

Perjantai - Lento Lappiin

08.30 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

11 – 12.45 Lento Ivaloon sinivalkoisin siivin lennolla AY603

Lennon jälkeen siirtyminen kohti upeaa majoituspaikkaamme Aurora Villagea, jossa majoitumme seuraavat neljä yötä

Lounas nautitaan hotellilla, jonka jälkeen edessämme on tutustuimnen hotellin ohessa toimivaan hevostalliin. Tallivierailulla pääset kokemaan perinteisen rekiajelun Suomenhevosella

Illallinen nautitaan Aurora Villagen Jurtta-ravintolassa, jossa Aurora Villagen omistaja ja yrittäjä toivottaa kaikki tervetulleiksi yhdessä Folken kanssa.

 

Matka lappiin

Lauantai - Poroja ja kulttuuria

Kiireetön aamiainen. Tämän päivän retki vie Saariselälle perheomisteiselle 1990 perustetulle porotilalle. Porotila tarjoaa mainion tilaisuuden tutustua lämminhenkisten porotilallisten elämäntapaan sekä saamelaisuuteen. Opastetulla vierailulla saamme tietoa porotilan toiminnasta ja poroista, nautimme lyhyestä rekiretkestä lumisessa metsässä ja herkuttelemme keittolounaalla tilan pirtissä.  Vierailun päätteeksi käymme kierroksen Saariselällä ja pysähdymme ihailemaan maisemia Kaunispään huipulta.

Panoraamasauna tai tynnyrisauna tarjolla innokkaille saunojille. Ilta huipentuu kolmen ruokalajin illalliseen Aurora Villagen ravintolassa

pexels-frans-van-heerden-1703859

Sunnuntai - Saamelaiskulttuuria ja Lapin herkkuja

Aamiaisen jälkeen matka suuntaa kohti Inaria, jossa pääsemme syventymään luontoon ja saamelaiskulttuuriin. Siida luontokeskus ja museo on opas saamelaiskulttuuriin ja pohjoiseen luontoon. Rakennuksessa sijaitsevat Saamelaismuseon ja luontokeskuksen lisäksi Siida Shop, ravintola Sarrit ja Inarin kunnan matkailuneuvonta. Nykyisin Siida on Pohjois-Lapin suosituimpia käyntikohteita. Poikkeuksellisesta arkkitehtuuristaan tunnettu Sajos on elävän ja kehittyvän saamelaiskulttuurin symboli ja saamelaisten parlamenttitalo.

Tämän jälkeen siirtyminen useaan kertaan palkittuun ravintola Aanaariin. Lautaselle makuelämyksiä tuovat esimerkiksi pohjoinen metsämustikka, jokivarsilla kasvava väinönputki, Inarinjärven siika, Jäämeren kuningasrapu tai lähipalkisen poro monessa muodossaan. Ei ihme, että Suomen Gastronominen seura valitsi Aanaarin ”Vuoden ravintolaksi 2020” Suomessa.

Rentoa ulkoilua omaan tahtiin ja illallinen hotellin ravintolassa. Panoraamasauna tai tynnyrisauna tarjolla innokkaille saunojille

folke west saariselkä

Maanantai - Vauhdin hurmaa huskysafarilla tai moottorikelkalla

Maittava aamiainen. Tänään vapaavalintainen retkiohjelma joko moottorikelkalla tai huskysafarilla. Myös omaa aikaa hiihdellä, lumikenkäillä tai vaan nautiskella luonnonrauhasta ja kauneudesta. Sukset ja monot sekä lumikengät saatte kätevästi lainattua hotellista veloituksetta. Saunomista upeissa puitteissa halukkaille. Folke pakinoi Lapin ja saamelaisten värikkäästä historiasta vuosisatojen varrella. Ilta huipentuu taas kolmen ruokalajin maukkaaseen illalliseen. Panoraamasauna tai tynnyrisauna tarjolla innokkaille saunojille.

Näemmekö yöllä revontulet?

huskysafari

Tiistai - Kotiinpaluu

07.00-08.00 Aamiainen tarjolla hotellilla

09.40 – 12.10 Lento AY602 kohti Helsinkiä täyttyy varmasti puheensorinasta ja pohdinnasta, puriko Lapin taika osallistujiin?